Valparna sex dagar

Nu är valparna sex dagar gamla och idag har vi filmat dem. De är lite otrygga en och en utan mamma, men fick krypa ner och äta på mamma Jessie när vi var klara. De äter, växer och mår bara bra. Den lilla livertiken Pyret (hon är den enda som har fått ett smeknamn) utvecklas fint hon också.



Matdags i valplådan

Här kommer en liten filmsnutt som vi tagit på valparna idag. Den lilla leverfärgade tiken är lika pigg och alert som sina syskon men behöver extra mat eftersom hon inte kan  försörja sig själv. 




Äntligen!



Nu har de kommit!
Som vi har väntat. Efter ett utdraget förlossningsabete med svaga värkar bar det iväg till Strömsholms Djursjukhus med Jessie som var förvånandsvärt lugn. Väl där fick hon värkstimulerande dropp utan effekt, så de fick plocka ut valparna med kejsarsnitt. Allt gick jättefint.


Alldeles nyfödda, direkt från operation kom fem gudomligt söta små varelser. Tänk det är lika fantastiskt varje gång de små liven ser dagens ljus. Det blev tre tikar som har färgerna röd/vit, liver och svart. Och två hanar som är röd och blue roan.


Termometern stod på -8 när vi skulle åka hem med valparna från Strömsholm så det var ett bestyr att hålla dem varma. Men den timslånga resan hem gick fint.
Väl hemma i lugn och ro fick Jessie pusta ut med sina små. Hon var jättetrött. Dels efter ett långt förlossningsarbete och sedan narkosen. Hon har varit helt fantastiskt duktig och verkligen kämpat på.


Varmt och gott hos mamma.


Det sparkar i magen


Ja nu rör det på sig ordentligt i Jessies mage. Om en vecka tittar valparna ut.
Jessie vill helst bli klappad hela tiden. När inte vi har tid gosar hon med sig själv på mattan.

Mysstund




Tindra älskar att bli ompysslad av Zindy. Hon brukar krypa dit och snällt be att få bli pussad på en stund.


Vart tog våren vägen?

Det är helt fantastiskt vad snö det har kommit, och det fortsätter att snöa. Hundarna tycker att det är jättekul, utom den dräktiga Jessie som mest verkar tycka att det är jobbigt.


Kallt om nosen tycker Jessie.


Tindra leker med kompisen Roffe som är våran daghund.


Zindy njuter av livet.


Jessie masar sig upp med möda för att kolla om det möjligen finns någon korv kvar på stenen sedan vi var här och grillade.


Men tyvärr.......... Man får väl vara hungrig då.

Cockerutställning i Barva

I lördags den 7/3 åkte Tindra och jag till Barva. Det var Mälardalens cockerklubb som hade utställning. Vi hade en jättemysig dag tillsammans med trevligt folk och fina cockrar. Tindra ställde upp i unghundsklassen med tio tikar och skötte sig jättefint. Hon travade på och tyckte nog att det var riktigt roligt. När domaren skulle bedömma henne på bordet så höll hon på att vifta rumpan av sig. Det är ju hennes starkaste gren.
Hon blev oplacerad men var lika glad för det. Hon är ju en liten tik, men fick fin kritik för sin underbara päls och fantastiska temperament.
Tyvärr tog jag inga bilder eftersom jag var ensam.

Joggingtur



Nova och Cayenne ska ut på en 5 km-runda med Stephan i snöyran.

Nova i Nyköping



Nova hade en rolig lördag. Hon var på utställning i Nyköping, placerade sig som BT-2 och fick ett CK. Domare var Jim Byrnes från Irland. Hon fick också hänga med Karolina Lidsell på juniorhandlingen. Där de blev BIS.
GRATTIS till Karro!

RSS 2.0