Valparna tre veckor


Nu har valparna fått ögon och börjat upptäcka världen, som än så länge är valplådan. De går på sina små ben om än vingligt och försöker leka med varandra. De skäller och pratar, det låter jättegulligt. Valparna börjar helt enkelt bete sig som små hundar.

 
Den blå hanen somnade i mitt knä efter en gosstund. I helgen kommer hans blivande familj och hälsar på. Jag kan tro att det kan bli pusskalas.

.
Matdags hos mamma. Nova är fortfarande väldigt mån om sina valpar. Hon pysslar om dem ofta även om hon börjar ha ett eget liv som liknar det hon hade innan valparna kom, med promenader och samvaro med oss och de andra hundarna i familjen.


ZZZZZZZZZZ sovstund.

Rapport från valplådan



Nova myser med sina småttingar som har vuxit rejält nu. valparna har börjat att resa sig på sina ben och försöker ta sig fram lite vingligt.


Fortfarande så äter och sover de mest. Och Nova verkar njuta av tillvaron......


Finns det något bättre än att få gosa riktigt nära?

Hallå!! Vi vill komma in



Idag var Jessies dotter Wilma på besök för att bli trimmad. Efter att de hade busat en stund i trädgården så tyckte de alla tre att det var dags att komma in och se vad vi hade för oss. Men det gick inte riktigt som de hade tänkt sig, ett galler stoppade framfarten!

Mys i valplådan



Oj vad rara de är valparna. Det är svårt att slita sig från valplådan för att få "viktigare" saker gjorda. Man kan sitta hur länge som helst och bara titta på dem, snusa lite och bara njuta. Det är helt fantastiskt.


Det borde vara förbjudet att vara så söt.


Nova njuter av livet. Men hon rör sig lite mer nu. Hon går gärna ifrån valparna en stund för att hänga med oss på promenaderna varje dag eller bara ligga för sig i sitt eget "lilla hus" tygburen och mysa.


Valparnas ögon är på gång nu.......

Valparna 6 dagar


Det är så lugnt och fint i valplådan. Nova är verkligen jätteduktig som mamma, så lugn och fin. Hon har jättemycket mat och valparna äter och blir runda om magen. De första dagarn fick Nova nästan mjölkstockning för att hon hade så otroligt mycket mjölk. Så jag fick hjälpa till och mjölka ur lite för hand.

Selma på kurs


Det kom en hälsning från Selma (Smultronblommans Tjorven). Hon har börjat på valpkurs.


Nu är de här, Novas och Skalmans bebisar!!

Efter en orolig dag med mycket bäddande, vankande, undrande blickar, slickande både på mage och i rumpan så var det dags. När de andra hundarna hade lagt sig och jag själv var på väg i säng för att i alla fall vila en stund. Så ropade Marie-Helene, som var hos Nova i valplådan, att nu börjar hon krysta. De första valpen kom 23.25 och den sista 00.50. Det blev en tik som är blå och två hanar, en blå och en sandfärgad. Jättefina och väldigt aktiva direkt från start. De kastade sig över Novas tuttar och började dia den första råmjölken. Nova var helt fantasiskt duktig och kämpade på bra.

Skulle det inte finnas mat här någonstans??


Här var det visst.


Nova vilar ut efter ett hårt arbete.

Väntan.........


Mjölkbaren är fylld och det är full fart i Novas mage. Valparna sparkar överallt men Nova tar det med ro. Hon går en liten sväng i skogen varje dag och vilar mycket, gärna i soffan. Snart är det dags..........

Sov gott Zindy

Världens bästa Zindy springer nu omkring på gröna ängar någon annanstans och letar harar.
Under det senaste året så har Zindys rädsla för skott och höga ljud blivit mycket värre vilket har visat sig så att hon har varit mycket stressad, orolig och ibland haft riktig ångest och panik. Hennes vardag har varit jobbig och det har inte kännts bra när vi har behövt lämna henne ensam hemma med all oro. Vi har provat att medicinera henne med lugnande halsband och antidepressiva läkemedel utan effekt. I samråd med våran veterinär bestämde vi att hon skulle slippa lida mer. Så idag fick hon somna in. Det var en lugn och fridfull stund och Zindy somnade i Marie-Helenes famn.
Läs gärna mer om Zindy under rubriken I HIMLEN.

RSS 2.0