Fille på besök


Det kom en långhårig gullunge på besök, nämligen Fille (Smultronblommans Blunder). Filles matte tyckte att det var dags för klippning men det höll nog inte Fille med om riktigt. Han var inte jättepigg på att bli badad, fönad och att stå på trimbordet i flera timmar, men fann sig snällt i allt som vanligt. Och till slut så blev han.............


......så här tjusig.


Äntligen får man skutta runt och busa.


Tindra sitter och filosoferar i trädgården och poserar gärna för fotografering.


Ska vi leka? Annars kan jag hitta på något annat!


Åh kolla blommorna.
Efter bus i trädgården och många pussar så åkte Fille hem på kvällen.


När det var dags för middag fångade vi den här bilden på Cayenne. Hon är alltid jättehungrig, men just här vankades det extra god mat och det var inte lätt att sitta och vänta på Varsågod.

Phoebe i Norrköping


I söndags åkte Phoebe och jag till Norrköping, det var dags för utställning. Phoebe skötte sig jättefint och visades på bästa sätt av Patricia Eriksson från Isotops kennel. Domaren Benny Blid bedömmer Phoebe ordentligt.


Phoebe var ensam tik i juniorklassen. Domaren tyckte att hon var fin så hon fick ett CK och fick tävla i konkurrens med de andra tikarna.


Kan man få en köttbulle till??


Snälla......


I konkurrens med de vuxna tikarna som gick vidare kom Phoebe på fjärde plats. Vi var så nöjda. (Phoebe står längst till vänster på bilden.)


Man blir jättetrött av att springa runt i utställningsringen och att hålla koll på alla hundar och människor som är överallt. Så en paus är skööönt.


Phoebe fick ha sin bur i tältet hos Isotops och Toolboxhundarna, så hon hade "våningsäng" med Zingo.


När vi var klara för dagen så kom det fram en reporter och en fotograf från lokaltidningen i Norrköping och ställde lite frågor och fotograferade Phoebe och Patricia. De hade aldrig sett en bedlington och undrade lite om rasen.


Så nu håller vi utkik i deras tidning för att se om det blev något litet reportage.


Vackra Phoebe poserar!!

Nova är parad


Vår lilla diva som gärna ligger i soffan och myser. Om man är dräktig så måste man bli extra ompysslad.


Nova har varit och träffat snyggingen Oliver (Multichampion Isotops Sprite). Det resulterade i en parning så nu väntar vi och hoppas att det blir små valpar i mitten på oktober.

I Lugano


Vi åkte på en bussresa till Luganosjön som ligger i Schweiziska alperna på gränsen till Italien. Det var otroligt fint och vackert, vi hade en härlig vecka. Men vi saknade naturligtvis våra hundar och blev påminda titt som tätt av att det var många hundar som bodde eller semestrade i Lugano. Det verkade vara en hundvänlig stad. Vi fotade några skyltar som vi tyckte var trevliga. Jag vet inte riktigt vad den här skylten betyder men man kanske ska ha hunden kopplad?


Den här var inte så svårtolkad.


På många ställen så fanns det  sådana här behållare med bajspåsar som man fick ta. Det var väldigt rent och snyggt överallt.

En ljummen sommarkväll


En ljummen kväll åkte vi ner till sjön för att svalka oss. Jessie verkligen älskar att simma, hon kastar sig ut i vattnet och bara simmar och simmar rakt ut i sjön.


Ellinore kastar sig också i på ett spänstigt sätt.


Andra smyger i lite mer försiktigt. Jessie möter mig direkt för hon vill gärna ha sällskap när hon simmar.


Vi simmar i kapp och njuter av den fantastiska sommarkvällen.


Tindra är lite osäker när hon ska simma, hon har inte så bra teknik.


Hon behöver mycket stöd och peppning, men det tar sig och till slut så simmar hon riktigt bra.


Och får massor av beröm naturligtvis.


Sedan måste man ju pausa och spana på fåglarna som simmar i sjön.


Jessie är också trött av allt simmande.

Badbrudar


En av alla vackra sommardagar kom Marie-Helene, Nova och Phoebe och hälsade på. Vi tog en tur med våran båt, stannade på en liten holme, badade och hade picknick.


Nova hoppade i direkt och simmade glatt runt i det sköna, svalkande vattnet.


Pinnar är jättekul att simma efter.


Fyra glada badtjejer.


Phoebe är lite mer försiktig i vattnet än mamma Nova, men hon doppar sig i alla fall.


Tur att flytvästen är kvar när man är osäker på hur man ska ta sig upp på de här branta klipporna.


Efter badet så måste man ju torka sig.

Intressegrupp på Facebook

Numera finns vi även på facebook i form av en intressegrupp. Där kommer vi bland annat lägga upp bilder, filmklipp och annat smått och gott som komplement till hemsidan och bloggen.

Är du medlem på facebook tycker vi att du ska söka upp Smultronblommans Kennel och gå med. Du kan också klicka på loggan här nedanför så kommer du direkt till gruppen.


RSS 2.0