Vackra Nova!!

Skandinaviska Bedlingtonklubbens Rasspecial 2009


Nova väntar på att det ska bli hennes tur att visa upp sig i utställningsringen. Nyfriserad av sin oerhört duktiga uppfödare Eva Byberg.


När det är dags för Nova travar hon galant in i ringen med Malin Eriksson och visar upp sig fint. Domaren Stuart Yearley från England var mycket noggrann och tog god tid på sig med alla hundar. Nova står snällt stilla på bordet och vet precis vad som förväntas av henne. Och vad gör man inte för en köttbulle när Malin är så snäll och bjuder.
Nova vinner öppen klassen och får ett CK, blir sedan BÄSTA TIK och får sitt tredje CERT vilket innebär att hon blir CHAMPION!! Efter det blir hon BIMVilken lycka!



Nova förstår inte så mycket av all uppståndelse men ställer snällt upp och poserar för fotografering.



Visst är hon vacker!?
Nu har hon flyttat hem till sin matte Marie-Helene igen och vi saknar denna underbart charmiga lilla tjej redan.

Nova champion

Vid dagens rasspecial norr om Norrköping blev Nova bästa tik, trots motstånd av flera champions, och därmed blev hon champion iom att hon tog sitt tredje cert. Vi återkommer med bilder och mer info.

Utställning i Österbybruk

Foto: Ninna Odehag
Dagen började med regn och rusk. Vi stod och frös under tält och paraplyer. Men lagom när Nova skulle in i utställningsringen så tittade solen fram och det kunde inte ha passat bättre. För Nova vann öppen klassen och fick ett CK. Sedan bev hon bästa tik, fick sitt andra cert och ett CACIB. Därefter blev hon BIM efter att ha mött Oliver, Ch Isotop´s Sprite.

Foto: Ninna Odehag
Nova visades stilfullt av Patricia Eriksson.
Domare var Siewert Falk Rudiger, Tyskland

Rapport från Selma

Hej
Jag har det jättebra i mitt nya hem på Värmdö. Allt har gått jättebra och första natten fick jag sova i en låda hos matte och husse inne i sovrummet. Jag vaknade redan vid sex på morgonen och då var jag jättepigg.



Här har jag hittat något knaprigt på gräsmattan....


...som smakar ganska bra.


Man blir trött av både ekonominyheter och luftombyte.

Häslningar från Selma

Trädgårdsdags

I tisdags filmade vi valparna när de var ute och sprang på gräsmattan. De busade med varandra och försökte också få med Tindra i buset, men hon var måttligt road.



Tjorven flyttar

Nu har Tjorven flyttat till sin nya husse och matte på Värmdö. Hennes nya namn är Selma (jättegulligt). Vi hade ett stort pusskalas innan hon åkte. Selma kommer att få det jättebra i sitt nya hem och vi hoppas att vi snart får se henne igen.


Ellinore säger hej då.


Busig, jag?


Kisspaus på hemvägen.


Tänk vad trött man kan bli av alla nya intryck. Selma tar sig en vilostund hemma på Värmdö.

Besök hos veterinären


Idag har Pelle, Stina, Tjorven och Farbror Melker varit hos veterinären. De har blivit besiktade och de fick varsin parvospruta. Veterinären tyckte att de var jättefina. Alla fyra skötte sig utmärkt både hos veterinären och under bilfärden som allt var lite läskig. Imorgon ska  Tjorven flytta till sin nya husse och matte på Värmdö. Vi kommer att sakna denna busiga lilla tjej full av upptåg.

Sorgens dag

Igår åkte jag med lilla Pyret till en ögonspecialist eftersom hon hade haft en långdragen ögoninfektion som inte ville läka och han konstaterade då att hon inte hade någon tårproduktion, vilket förmodligen berodde på en missbildning i tårkanalen. Det var inget fel på själva ögat men det var förklaringen på hennes problem med ögonen. Hon har dessutom förmodligen haft ont i sina ögon och därför inte velat titta ordentligt. I samråd med veterinären så tog jag det mycket svåra beslutet att låta Pyret slippa ha ont och somna in, eftersom det förmodligen var en bestående skada. 
Hon utvecklades så fint under veckan, gick upp i vikt och busade med syskonen. Men för varje dag som gick så förstod jag att hon inte såg ordentligt och igår fick jag det bekräftat. Vi fick ett jättebra bemötande hos veterinären och hon somnade lugnt i min famn. Det känns väldigt tungt nu och jag får påminna mig själv om att det var bäst för Pyret att slippa ha ont i sina ögon. Mina tankar går också till de som Pyret skulle flytta till. Vi hade en trevlig stund i hegen tillsammans när de var här och hälsade på henne. 
Pyret var verkligen en riktig kämpe, och vi kommer alltid att minnas henne.

Tindra parad


Nu har Tindra varit och träffat Wille på Merry cocktails kennel och blivit parad. Hon var kvar där en hel vecka eftersom vi kom lite tidigt, innan det var dags. Tindra fick vara med Ann-Kristins tikar , när hon inte träffade Wille, och smälte in fint i flocken.  Hon  hade nog en rolig vecka med mycket nya kompisar och då måste man ta paus ibland.
Så nu är det bara att vänta och hoppas att det växer små bebisar i magen.

Brottningsmatch

Pelle och Melker leker och busar. Tjorven undrar vad de gör. Stina och Pyret sover lugnt bredvid.


Hejdå Roffe


Våran daghund Roffe har flyttat och kommer inte och hälsar på oss längre. Det har varit en rolig tid tillsammans med alla bus och upptåg. Vi kommer att sakna dig, speciellt Tindra.

Vårfrisyr

Wilma (Smultronblommans Emma)  har varit här och hälsat på mamma Jessie och busat med alla kompisar. Vi passade på att fixa till pälsen också så att hon fick en fin vårfrisyr.


Före


Efter

RSS 2.0