Nova högdräktig


Nova har flyttat hem till oss nu inför valpningen . Det är bara två veckor kvar innan vi får se vad som tittar ut. Det ska bli sååå spännande.


Igår passade jag på att klippa Nova medans hon orkar stå på trimbordet. Hon är bra tung och Nova tyckte nog att det var lite jobbigt att stå länge.


Våran tjockis!! Mjölkbaren är så full redan att det läcker..........


Igår kväll när jag reste mig från den sköna TV-soffan för att hämta mig en kopp nybryggt kaffe så var det upptaget när jag kom tillbaka.
Nova har en självklar plats i vår familj. På ett ödmjukt sätt ser hon till att finnas i närheten av oss och vi bara ler åt hennes härliga stil.

Jessie och Tindra på pallen

I lördags så hade vår kennelklubb i Strängnäs ordnat sin första officiella agilitytävling och vi var på plats så klart. Marie-Helene, Jessie, jag och Tindra tävlade i både hopp och agilityklass 1.


Här kör Jessie sitt lopp i agilityklassen. Det går jättebra och de placerar sig på andra plats och får en "pinne" till. Tindra var också klockren i sitt agilitylopp men vi kom lite för nära varandra vid slalomhindret så jag råkade trampa på Tindras tass och vi fick fem fel, men vi gick i mål i alla fall.


Så här glada var Marie-Helene och Jessie på prisutdelningen.


Men bättre skulle det bli. När det var dags för hoppklassen så satsade både Marie-Helene och Jessie för fullt och placerade sig på en andra plats igen. Slagen med 3 hundradelar av en klubbkompis.


Och tro det eller ej, men Tindra var så fantastiskt duktig. Med full fart så tog hon alla hinder på bästa sätt och genomförde sitt första felfria lopp. Vilket resulterade i en tredjeplacering!! Oj vad glada vi blev!!


Och tänk att Tindra och jag också fick stå på prispallen. Vilken lyckad dag!
Jessie knep en "pinne" till i hoppklassen och har nu två "pinnar" i varje klass. Oturligt nog så var det för få startande hundar för att Tindra skulle få en "pinne". Det delades bara ut två "pinnar". Men vi har chansen igen på söndag för då ska vi åka till Frövi och tävla.


Stolta tjejer.

GRATTIS!!!!!

PÅ ETTÅRSDAGEN

Fille (Smultronblommans Blunder)


Bastian (Smultronblommans Sebastian)


Phoebe (Smultronblommans Ariel)
Idag är det ett år sedan som ni kom till världen. Hoppas att ni får en rolig dag med många paket och kanske en härlig födelsedagstårta att smaska på.

En till Chokladpralin....


Chicco (Smultronblommans Dumle) var och hälsade på oss i måndags med alla sina mattar. Han var, liksom sin syster Aya, ganska lurvig. Men efter lite klippning så blev han så här fin.


Mamma Tindra bjuder in till lek.


Men det är fler som vill vara med. Phoebe undrar vad som är på gång.


Det hade en härlig lekstund i trädgården.


Kom igen! Vi springer ikapp.



Agilitytävling i Flen

I lördags åkte Marie-Helene, jag, Jessie och Tindra till Flen och tävlade i agility. Vi hade en jättehärlig dag med mycket fartfylld spänning och glada skratt. Vi ställde upp i både hopp och agilityklass 1 med båda hundarna. Här kan ni se när Marie-Helene och Jessie kör agilityklassen. Ett helt felfritt lopp som ledde till en fjärde placering och de fick en sk "pinne".




Så här glada blev Marie-Helene och Jessie.
Tindra och jag fick ingen placering. Hon är fortfarande så oerfaren att hon har fullt upp med att kolla på allt annat runt omkring. Men hon skötte sig jättefint och kämpade på med alla hinder på banan. Tindra och Jessie tycker att agility är fantastiskt roligt.

Bastians helg hos sin mamma och syster


Bastian (Smultronblommans Sebastian) har bott hos oss i helgen. Matte skulle resa bort och Bastian kunde inte följa med. Så han fick vara hos oss och träffa mamma Nova och syrran Phoebe. Han hade med sig sin fina tygbur som han skulle sova i.


Men vad nu då?? Det var fler som tyckte att Bastians bur var mysig.......


Både Nova och Phoebe kurade ihop sig. Men Bastian blev inte ledsen för det, han hade fullt upp med att leka med de andra hundarna och Phoebe vilade inte lång stund. Det är inte hennes starka gren att vila direkt.


Vi hade en mysig helg med mycket gos och bus tillsammans.


Syskonen tyckte att det var jättteroligt att få leka ihop i flera dagar. Och på söndagen var det dags för Bastian att följa med matte hem till Västervik igen. Puss på dig Bastian, det var roligt att ha dig här och få rå om dig lite extra.

Ayas första klippning


Lilla Aya (Smultronblommans Noblesse) kom och hälsade på. Hon är nästan fem månader nu och det var dags att göra en första klippning av valppälsen. Men först måste man ju hälsa på mamma Tindra.


En liten lekstund innan det var dags att stå på trimbordet och klippas i öronen av en surrig maskin. Det var konstigt tyckte Aya men det gick jättefint för hon var så duktig.


Efter klippningen var det dags att busa och leka igen. Det finns gott om valppäls som behöver mogna, den kommer att sitta ett tag till innan den börjar att släppa och det tittar fram en slät päls på ryggen.


Sen blev det många pussar både på mig och mamma Tindra och efter det så bar det av till landet med matte.

RSS 2.0