Lurvtussen Chico




Det kom en lurvig kille på besök med sina mattar, nämligen Chico (Smultronblommans Dumle). Han behövde lite ny styling inför våren.


Upp på trimbordet och så var vi igång. Jag klippte och klippte och klippte. Chico stod snällt och tålmodigt stilla länge. Efter ett par timmar tog vi kisspaus och sedan fortsatte vi. Chico hade väldigt mycket päls och den är sååå tjock. Det blev alltså en lång måndagkväll.


Man blir faktiskt väldigt trött av att vara hos frissan. Är hon aldrig klar någon gång? Jag vill leka med de andra hundarna, särskilt den lilla grå hon verkar rolig.


ÄNTLIGEN!!!


Alla ska inspektera. Jag intar ryggläge för säkerhets skull.


Sedan busar jag vidare med Nala eftersom mamma Tindra inte är så leksugen.


Oj vad kul vi hade innan det var dags att åka hem igen.




Tårtkalas


Selma (Smultronblommans Tjorven) kom och hälsade på oss på sin födelsedag. Först blev det en stund på trimbordet och under tiden åkte husse och matte iväg en sväng. Efter trimningen undrade Selma om de aldrig skulle komma tillbaka.


Äntligen kom de och då skulle det serveras tårta som Selmas matte hade bakat. Alla hundar var mycket intresserade och Selmas mamma Jessie kunde naturligtvis inte vänta utan nallade lite tårta när vi vände ryggen till.


Alla ska få smaka men det är jobbigt att vänta tycker Nala.


Får vi? Nu? Nu? Nu?


Äntligen. SLURP!!


Vaddå sitta still och bli fotograferad med mamma? Det har inte jag lust med.


Okey då. En liten stund.



Grattis på 2-årsdagen!!

Idag gratulerar vi Jessies barn tvååringarna.....


Mira (Smultronblommans Stina)


Melker (Smultronblommans Farbror Melker)


Nisse (Smultronblommans Pelle)


Selma (Smultronblommans Tjorven)

Puss på er! Hoppas att ni får en rolig födelsedag med många roliga paket och tårta.


Agilitytävling för cockergänget

Marie-Helene och jag har varit i Linköping och tävlat i agility. Vi hade med oss Tindra, Jessie och Zacco eftersom Zaccos matte Ulrika var sjuk, annars skulle hon också ha varit med och tävlat. Tävlingen började med agilityklassen där jag och Tindra placerade oss på 20:e plats med 31,07 fel. Det var både hinderfel och tidsfel. Det märks på Tindra att hon fortfarande är orutinerad och har fullt upp med att kolla in allt runt omkring och då är hon inte är så fokuserad på det hon ska göra. Hon springer fram och kollar nummerskyltar och funktionärer som sitter på "konstiga" ställen. Då tar allt mycket längre tid och det blir vägran på hinder.
Marie-Helene körde både Jessie och Zacco i agilityklassen och båda hundarna diskade sig eftersom de tog fel hinder i sin iver att visa att "jag kan själv".
När det var dags för hoppklassen så körde Marie-Helene med Jessie först. Det gick galant och loppet var felfritt, men snopet nog så fick de 0,93 s i tidsfel vilket resulterade i en 6:e placering. Tindra blev diskvalificerad i sitt lopp eftersom hon vägrade ett hinder en gång för mycket. Sist ut var Zacco och Marie-Helene "handlade" honom så bra att de slutade på en fjärde placering och Zacco fick sin andra "pinne" i hoppklassen. GRATTIS ZACCO!! och BRAVO MARIE-HELENE!! Det är en svår uppgift att tävla med en hund som man inte är van vid. Dessutom är Zacco sååå mycket snabbare än Jessie, så hon fick verkligen ligga i och kom i mål med andan i halsen.


Marie-Helene och Jessie.


Zacco och Ulrika.
Tyvärr så glömde vi kameran så bilderna är från i höstas.

Utställningsdebut för Nala


Så var det då dags för lilla Nala (5 mån) att få komma ut i vida världen och prova på hur det är visa upp sig på utställning. På lördagmorgonen styrde vi kosan till Sollentuna och Östsvenska Terrierklubbens utställning.
Nala tyckte att det var lite otäckt med alla människor och hundar överallt, så hon tänkte inte ens gå in i hallen överhuvudtaget. Jag insåg att det bara var och ta henne under armen. Väl där inne så tänkte hon inte röra sig en millimeter, det var döläskigt!!


Men efter ett par timmar så började hon vänja sig och när det var dags för Nala att visa upp sig i ringen så gick det riktigt bra. Domaren Carl-Gunnar Stafberg bedömer henne på bordet och Nala är jätteduktig och sköter sig fint.


Men att behöva springa, nä det var inte roligt. Trots köttbulle och hejarop, hm.


Efter mycket lock och pock så gick det framåt i alla fall men inte i någon spänstig trav precis. Nåja vad kan man begära av en liten tjej? I det stora hela var hon superduktig och kom 2:a av två tikar.
Nu ska vi fortsätta att träna i nya miljöer så att det blir roligt att komma ut i den stora vida världen.




Väl hemma i hemmets lugna vrå lekte Nala med sin nya pipleksak, det var roligt! Sedan sov hon hela kvällen.

Castors sportlov


Mitt i den roliga sportlovsveckan så var det dags för Castor att snygga till frisyren.


Vaddå, jag långhårig??


Okey då!


Jag var jätteduktig och fick många godisar.


Se´n fick jag springa ut i snön, det var skönt.


Visst är jag vacker?


Den första dagen på sportlovsveckan så var jag ganska rädd för den stora svarta, men nu har jag lärt mig att Cayenne är jättesnäll och gärna leker med mig och syrran.


Jag har också busat mycket med de tvåbenta i familjen.


Nala och jag är bästisar. 
 

Åh får vi godis nu när vi har suttit stilla så fint?


Jag är jättebra på hej då pussar. Fast alla vill inte ha så blöta pussar.

RSS 2.0