Sorgens dag

Igår åkte jag med lilla Pyret till en ögonspecialist eftersom hon hade haft en långdragen ögoninfektion som inte ville läka och han konstaterade då att hon inte hade någon tårproduktion, vilket förmodligen berodde på en missbildning i tårkanalen. Det var inget fel på själva ögat men det var förklaringen på hennes problem med ögonen. Hon har dessutom förmodligen haft ont i sina ögon och därför inte velat titta ordentligt. I samråd med veterinären så tog jag det mycket svåra beslutet att låta Pyret slippa ha ont och somna in, eftersom det förmodligen var en bestående skada. 
Hon utvecklades så fint under veckan, gick upp i vikt och busade med syskonen. Men för varje dag som gick så förstod jag att hon inte såg ordentligt och igår fick jag det bekräftat. Vi fick ett jättebra bemötande hos veterinären och hon somnade lugnt i min famn. Det känns väldigt tungt nu och jag får påminna mig själv om att det var bäst för Pyret att slippa ha ont i sina ögon. Mina tankar går också till de som Pyret skulle flytta till. Vi hade en trevlig stund i hegen tillsammans när de var här och hälsade på henne. 
Pyret var verkligen en riktig kämpe, och vi kommer alltid att minnas henne.

Kommentarer
Postat av: Ing-Marie Kujansuu

Nej, vad sorgligt. Du som var så positiv sist vi träffades över hennes framsteg. Hoppas det blir en liten Pyret i nästa kull.



Kram från Ing-Marie

2009-05-13 @ 22:58:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0