Valparna!!


Efter ett långt förlossningsarbete med värkar som inte ledde framåt så beslutade vi att ta Tindra till veterinären. U-ljud och röntgen visade 7 valpar som såg ut att må bra så Tindra fick värkstimulerande dropp för att få fart på det hela. Men det hade ingen större effekt så det blev ett kejsarsnitt. Det visade sig att en valp låg fel och blockerade vägen för resten av gänget.


En valp var väldigt liten och klarade sig inte. Men till slut så fick jag famnen full av valpar medan veterinären sydde ihop Tindras mage. Det blev tre tikar, en liver roan och två liver, tre hanar, alla liver. Så nu har vi allt fått våra efterlängtade chokladpraliner.


Det var full fart på alla sex. De tuttade direkt på Tindra som ännu inte hade vaknat ur narkosen.


Väl hemma i lugnet så började Tindra förstå att hon blivit mamma. Hon var lite groggy och skakig först en stund och fick ligga under värmelampan och hämta krafter och vakna till.


Sedan började hon pyssla om de små och nu är allting lugnt och fint i valplådan.


Valparna äter fint på Tindra och bättre mamma får man nog leta efter. Så lugn och trygg trots att hon är både oerfaren och nyopererad. Det är nog ingen höjdare att ha ett operationssår på magen och samtidigt sex små kottar som kryper runt och letar efter maten just där.


När inte mamma är i närheten så kryper de gärna upp på den varma vetepåsen eller lägger sig under värmelampan.

Kommentarer
Postat av: Maria, Gwen & Diva

Stort GRATTIS till de små... Vilka underbara och fina små chokladpraliner ni fått ;-)!!!



Kram

2010-04-14 @ 08:50:17
URL: http://www.blancks.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0