Selmas äventyr



Selma i Go'kvälls hundskola

Det kom ett mejl från Selmas husse och matte, där dom berättar att SVT gjort en inspelning med Selma för Hundskolan i programmet Go'kväll.

Problemet, säger husse, är att Selma i vissa situationer sticker iväg i turbofart, totalt "döv" för våra inkallningsförsök. Det händer t.ex. om hon varit med i bilen och vi släpper ut henne när vi kommer hem. Då far hon iväg uppför infartsvägen utom synhåll för oss. Hon kommer alltid tillbaks, men barn på väg till det lilla badet utanför vår tomt, eller hundrädda personer, kan bli skrämda. Ännu värre kan följderna bli om det är en bil hon möter. Vid ett par tillfällen har hon varit nära att bli påkörd för att hon rusade iväg så här okontrollerat.
 
Det här har gjort att vi inte vågat gå med Selma utan koppel där det funnits minsta risk att vi skulle kunna möta biltrafik. Och så lantligt som vi bor vill man kunna ha henne lös på promenader i området. Skogspromenader är inget problem. Där håller hon koll på oss, och kommer direkt om vi ropar.
 
När vi såg Hundskolan i Go´kväll fick vi en impuls att mejla SVT om vårt bekymmer. Vi trodde väl inte att vi skulle få något svar, men bara efter några dagar ringde programmets producent och frågade om redaktionen fick göra ett inslag om Selma. I slutet av september var Barbro Börjesson, en reporter och en fotograf från Umeå-tv här och "som tur var" uppförde sig Selma precis så som hon INTE borde.
 
Hur det hela avlöpte får vi ännu inte avslöja, men så mycket kan vi säga, att Barbro Börjesson och övriga teamet tyckte att Selma var en toppenfin och snäll hund, som är mycket lättlärd,  bara man vet hur man ska få henne med på noterna. Att hon är läraktig visste vi ju sen tidigare, för vi har lärt henne många nyttiga och roliga saker, men just när det gäller inkallning i den här typen av situationer har vi klarat det dåligt.
 
Inslaget kommer att visas i Go´kväll i slutet av november.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0