Agilitytävling i Fagersta


Marie-Helene, jag, Nova och Phoebe har varit på en tvådagars agilitytävling i Fagersta, vi hade också med oss Ulrika och Zacco. Ulrika hade ordnat boende på ett jättemysigt vandrarhem i Norberg dit vi styrde kosan dagen innan tävlingen. När det var dags att tävla så skulle jag köra med Nova och Marie-Helene skulle tävla med både Phoebe och Zacco eftersom Ulrika hade ont i ryggen. Jag och Nova var först ut i agilityklassen och efter tre hinder så får hon ett så kallat "bedlingtonryck". Hon tycker att det är så fantastiskt roligt att hon bara måste springa runt, runt, runt och publiken skrattar gott. Sedan började hon leta efter matte Marie-Helene, ja som ni förstår så blev vi diskade.
När det var Phoebes tur så gjorde hon som mor sin, "rejsade" i full fart och blev diskad. Zacco skötte sig bättre men fuskade på kontaktfälten och fick en hel del fel. Marie-Helene valde då att göra om ett hinder och då blev de diskade.
När det var dags för hoppklassen så gick det bättre. Vi bytte hundar så att Nova inte skulle behöva leta efter matte, Phoebe bryr sig inte lika mycket. Nova var jätteduktig och fick en 15:e plac. Phoebe var också duktig men trasslade i slalomet, jag blev stressad och vi gjorde fel och blev diskad.


Tjejerna busar loss i soffan på vandrarhemmet.


Dag två så började vi bli varma i kläderna dessutom höll regnet sig borta hela dagen, det hade nämligen regnat precis hela tiden dag ett. Nova var jätteduktig, hon gör verkligen framsteg hela tiden. I agilityklassen kom hon på 17 plats och i hoppklassen blev hon 16.e. Phoebe var också duktig men hon är fortfarande osäker på balanshindren och blev diskad då hon inte vågade sig på gungan. I hoppklassen var hon hur bra som helst och lyckdes för första gången genomföra ett lopp utan att bli diskad, vi var så glada och stolta.
Zacco fick en 13 plac i agilityklassen. När vi vände hemåt så var vi alla nöjda och trötta.

Tyvärr kunde vi inte ta så många kort eftersom vårt kamerabatteri tog slut men här kommer en film på Novas lopp i hoppklassen den andra dagen. Jag beklagar att den är lite suddig.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0