Agilitytävling för cockergänget

Marie-Helene och jag har varit i Linköping och tävlat i agility. Vi hade med oss Tindra, Jessie och Zacco eftersom Zaccos matte Ulrika var sjuk, annars skulle hon också ha varit med och tävlat. Tävlingen började med agilityklassen där jag och Tindra placerade oss på 20:e plats med 31,07 fel. Det var både hinderfel och tidsfel. Det märks på Tindra att hon fortfarande är orutinerad och har fullt upp med att kolla in allt runt omkring och då är hon inte är så fokuserad på det hon ska göra. Hon springer fram och kollar nummerskyltar och funktionärer som sitter på "konstiga" ställen. Då tar allt mycket längre tid och det blir vägran på hinder.
Marie-Helene körde både Jessie och Zacco i agilityklassen och båda hundarna diskade sig eftersom de tog fel hinder i sin iver att visa att "jag kan själv".
När det var dags för hoppklassen så körde Marie-Helene med Jessie först. Det gick galant och loppet var felfritt, men snopet nog så fick de 0,93 s i tidsfel vilket resulterade i en 6:e placering. Tindra blev diskvalificerad i sitt lopp eftersom hon vägrade ett hinder en gång för mycket. Sist ut var Zacco och Marie-Helene "handlade" honom så bra att de slutade på en fjärde placering och Zacco fick sin andra "pinne" i hoppklassen. GRATTIS ZACCO!! och BRAVO MARIE-HELENE!! Det är en svår uppgift att tävla med en hund som man inte är van vid. Dessutom är Zacco sååå mycket snabbare än Jessie, så hon fick verkligen ligga i och kom i mål med andan i halsen.


Marie-Helene och Jessie.


Zacco och Ulrika.
Tyvärr så glömde vi kameran så bilderna är från i höstas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0