Lurviga Louie


Idag kom en långhårig kille på besök nämligen Louie (Smultronblommans Plopp) som har hunnit bli 6 månader. Matte tyckte att det var dags för en trimning.


Jag klippte och klippte och Louie var superduktig att stå på trimbordet. Trimmaskinen, som surrade i örat, bekom honom inte speciellt mycket. Valppälsen har inte börjat lossna än, så efter ett par timmars trimning var han fortfarande nästan lika lurvig. Men vi fick lite stil på huvudet och benen i alla fall.


Puss på dig Louie!


Åh får vi godis nu när vi sitter så fiiint? undrar mamma Tindra och Louie. Nova spanar i bakgrunden och har fullt upp med sin mammaroll när det kommer besökare.

Får vi lov att presentera....


Smultronblommans Nala


Smultronblommans Simba


Smultronblommans Timon


Smultronblommans Pumba

Eftersom Marie-Helene är ett stort Disney-fan så önskade hon att valparna skulle få sina namn efter Lejonkungen och det passade ju fantastiskt bra.


Mysstund


Ellinore tar sig ofta tid att gosa med valparna och nu börjar de tycka att det är roligt att klättra runt i hennes knä.


Tänk att en liten valp kan ge så mycket glädje..........


.....och njutning. För det finns nästan inget bättre än att snusa på en valp.


Oj vad trött jag blev.

Full fart i valplådan.

Nu har valparna fått ögon. De pratar mycket, skäller och morrar, och de fösöker leka med varandra. Ja det börjar bli livat i valplådan, det händer nya saker varje dag och de är hur söta som helst. Man blir lätt fast och bara sitter och tittar på dem eller gosar lite i famnen, det är en härlig tid. Här kommer tre små filmsnuttar på valparna och mamma Nova håller koll.



Nova pysslar


Oj vad valparna växer fort, man blir lika förundrad varje gång. De har börjat att resa sig på sina små ben och försöker att ta sig fram, men balansen är ju inte den bästa än så de ramlar hela tiden. Vi väntar med spänning på att få se deras ögon. Nova sköter om dem så fint, hon pysslar och fixar och ser till så att de har det gott.


Mamma jag är hungrig......


.......finns det någon mat här?


Mmmm vad gott!


Sovstund


ZZZZZZZZZZZ

Hej vad det går!


I helgen var vi på agilitykurs på vår hemmaklubb i Strängnäs. Annica Aller, som är en superduktig agilityinstruktör, körde hårt med oss både lördag och söndag. Här är det Zacco (Smultronblommans Piff) och Ulrika, min kära granne och vän som är i farten över ett hopphinder.


Tindra tycker att agility är hur roligt som helst. Hon flyger över hindren i full fart. Men det märks att hon fortfarande är orutinerad, hon behöver ha mig nära att visa vägen hela tiden annars blir hon osäker och tappar fart. Så för mig gäller det att springa på och vara så tydlig som möjligt för att Tindra ska känna sig säker och våga satsa.


Hej och hå vad det går ner för gungan. Balanshindren är Tindras favoriter, där lägger hon i en extra växel.


Vi hade två fantasiska dagar med strålande sol, ett underbart väder. Tindra utvecklades jättemycket och fick beröm av Annica och jag lärde mig mycket om hur jag ska "handla"(hur man visar hunden) Tindra på bästa sätt. Marie-Helene hade oturen att bli jätteförkyld. Hon kämpade på med Jessie på lördagen, men stannade hemma nästa dag för att vila. Nu är ju säsongen slut så vi har vinterträning i ett ridhus och satsar friskt till våren igen då även Nova kommer att vara med i gänget.

Världens bästa mamma


Valparna är nu tre dagar gamla. De äter bra och går upp fint i vikt. Mamma Nova tar hand om dem på bästa sätt, hon är helt fantastisk. Nova pysslar, fixar och ligger hos dem hela tiden, hon är så lugn och trygg och tar det hela med ro. Det är så härligt att se deras samspel.
Här kommer en bildkavalkad på sötnosarna.







Härliga höstdagar


Vi tog en härlig höstpromenad i skogen med hela gänget utom Nova som fick vara hemma och ta hand om sina barn i valplådan.
Här väntar de på ett "HOPP OCH LEK" innan det är dags.............


Tjoho nu sticker vi!!


Cayenne älskar att sträcka ut på stubbåkern.


Och Tindra hänger på.


Om vi sitter fint på stenen, kan vi få godis då?


Det är roligt att klättra på stenar.


Phoebe är inte stilla en sekund, hon far runt och skäller på de andra hela tiden. Framför allt Tindra för att få igång en lek. Men Tindra blir rätt så trött på henne och säger ifrån att hon inte vill leka, utan snoka runt för sig själv och leta spännande dofter. 


Det är så fantasiska färger ute i naturen nu.


Ännu en sten att klättra på.

Novas valpar har kommit!!


Alldeles nya.

Sent igår kväll födde Nova fyra valpar. Det blev tre hanar och en tik, alla är blå. (Samma färg som Nova) Valpningen var enkel och okomplicerad. Nova var inte sig lik redan på morgonen. Hon bäddade mycket och ville bara ligga hela dagen. På eftermiddagen märkte vi att hon hade värkar och strax efter nio på kvällen så krystade hon ut valparna på mindre än en timme.


Nova pustar ut tillsammmans med sina valpar efter ett hårt arbete.


Valparna vägde 200-226g och är jättefina. De började tutta på Nova direkt när de kom ut och natten har varit lugn och fridfull.


Nova är lugnet själv och tar allt med ro. Hon pysslar om sina små på bästa sätt.

Selmas äventyr



Selma i Go'kvälls hundskola

Det kom ett mejl från Selmas husse och matte, där dom berättar att SVT gjort en inspelning med Selma för Hundskolan i programmet Go'kväll.

Problemet, säger husse, är att Selma i vissa situationer sticker iväg i turbofart, totalt "döv" för våra inkallningsförsök. Det händer t.ex. om hon varit med i bilen och vi släpper ut henne när vi kommer hem. Då far hon iväg uppför infartsvägen utom synhåll för oss. Hon kommer alltid tillbaks, men barn på väg till det lilla badet utanför vår tomt, eller hundrädda personer, kan bli skrämda. Ännu värre kan följderna bli om det är en bil hon möter. Vid ett par tillfällen har hon varit nära att bli påkörd för att hon rusade iväg så här okontrollerat.
 
Det här har gjort att vi inte vågat gå med Selma utan koppel där det funnits minsta risk att vi skulle kunna möta biltrafik. Och så lantligt som vi bor vill man kunna ha henne lös på promenader i området. Skogspromenader är inget problem. Där håller hon koll på oss, och kommer direkt om vi ropar.
 
När vi såg Hundskolan i Go´kväll fick vi en impuls att mejla SVT om vårt bekymmer. Vi trodde väl inte att vi skulle få något svar, men bara efter några dagar ringde programmets producent och frågade om redaktionen fick göra ett inslag om Selma. I slutet av september var Barbro Börjesson, en reporter och en fotograf från Umeå-tv här och "som tur var" uppförde sig Selma precis så som hon INTE borde.
 
Hur det hela avlöpte får vi ännu inte avslöja, men så mycket kan vi säga, att Barbro Börjesson och övriga teamet tyckte att Selma var en toppenfin och snäll hund, som är mycket lättlärd,  bara man vet hur man ska få henne med på noterna. Att hon är läraktig visste vi ju sen tidigare, för vi har lärt henne många nyttiga och roliga saker, men just när det gäller inkallning i den här typen av situationer har vi klarat det dåligt.
 
Inslaget kommer att visas i Go´kväll i slutet av november.
 
 

Dags att bädda


Jag har fixat i ordning Novas valplåda där hon ska tillbringa de första veckorna tillsammans med sina valpar. Nova fann sig väl till rätta och började bädda och pyssla direkt.


Ja det här var ju inte så dumt. Jag tror att jag ligger här en stund, kan du klappa mig då?

RSS 2.0